ارتوپدی به چه معناست؟!
ارتوپدی شاخهای از علم پزشکی است که به درمان بیماریها و اصلاح ناهنجاریهای مربوط به استخوان میپردازد.
کلمه یونانی ارتوپدی که از ترکیب دو لغت Orthos به معنای صاف و Padeion به معنای پرورش کودکان ساخته شده است، نخستین بار در سال 1741 توسط نیکولاس آندری مطرح شد. هدف ارتوپدی در دنیای آنروزها، صاف کردن اندام بچههایی بود که دست، پا یا ستون فقرات کج داشتند. ارتوپدی نخستین بار در اواخر دهه 40 شمسی و با ورود متخصصین ارتوپدی تحصیل کردهبه کشور،در ایران مطرح شد. استخوانها به دلایل متفاوتی دچار مشکل شده و نیاز به درمان طبی و گاها جراحی دارند. از جمله این دلایل میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- آسیبهای ورزشی
- خراب شدن مفاصل بدن مثل آرتروز و سائیدگی مفصل
- عفونت اندامها
- تومورهای استخوان و بافتهای نرم اندام
- بیماریهای مادرزادی اندامها
زانوبن دطبی و انواع آن
مشکلاتارتوپدی که نیاز به عمل جراحی ندارند، به صورت طبی درمان میشوند. یکی از این راهحلها استفاده از زانوبند طبی میباشد. زانوبند وسیله ای است که برای راحتی، محافظت و پیشگیری از آسیب دیدگی زانو مورد استفاده قرار میگیرد. زانوبند انواع مختلفی دارد که از جمله آنها میتوان به زانوبند مفصلی، زانوبند نگه دارنده استخوان کشکک، نوار زانو و… اشاره کرد.
چگونه از زانو بند طبی استفاده کنیم؟
هنگام استفاده از زانوبند باید به این نکته توجه داشته باشید که بندهای آن در جایی قرار بگیرند که زانو از آن قسمت خم میگردد. سپس بند، چسب و یا نوارهای مخصوص بستن زانوبند را دقیقا روی ران پایتان ببندید. در حین فعالیت به طور مرتب وضعیت زانوبندتان را چک کنید و یقین پیدا کنید که حرکت نکردهاست. در غیر اینصورت این وسیله میتواند به جای تهثیر مثبت، آسیبهای جدی به زانویتان وارد کند.
زانوبند طبی
شکمبندطبیوانواعآن
شکمبندها به دلیل مسائل پزشکی شهرت یافتند. این وسیله طبی به انسان کمک میکند که بدون استفاده از تیغ جراحی سلامت خود را باز یابد و به اندامهایش این امکان را بدهد که در نرمالترین وضعیت ممکن قرار بگیرند، ضمن اینکه از تاثیر شگفت آور این وسیله در ترمیم نباید چشمپوشی کرد. شکمبندهای بارداری، شکمبندهای لاغری،شکمبندهایی با کاربرد گرم نگه داشتن کلیه و شکمبندهای مخصوص بعد از عمل جراحی از انواع شکمبند میباشند.
آموزش تصویری استفاده از شکمبند طبی
گاماول:
گام اول بستن شکمبند طبی
گام دوم:
گام سوم:
گام چهارم:
در ارتباط باشید