آشنایی با کاندوم و انواع آن
کاندوم که در زبان انگیسی آن را Condom اطلاق می کنند، دارای نام های دیگری نظیر کاپوت یا لباس کار نیز هست. کاندوم پوششی کشسانی، لاتکس و مانع مانند است که از تماس مستقیم آلت تناسلی مردان با اندام جنسی شریک رابطه آن ها جلوگیری کرده و بدین ترتیب مانع ورود اسپرم های مرد به داخل اندام تناسلی زن می گردد.
کاندوم را با هدف جلوگیری از بارداری و در مواردی نیز به منظور جلوگیری از منتقل شدن میکرو ارگانیسم های بیماری زا و بیماری های مقاربتی مورد استفاده قرار می دهند. جالب است بدانید که برای افزایش اطمینان در پیشگیری از وقوع بارداری، سطح برخی کاندوم ها را به وسیله مایعی اسپرم کش پوشش می دهند. این مایع در زمان مقاربت وارد مقعد و یا واژن زن شده و بدین ترتیب از حاملگی وی پیشگیری به عمل می آورد.
استفاده از کاندوم به منظور جلوگیری از بارداری به هزاران سال پیش از میلاد مسیح بر می گردد! در آن زمان مردم کاغذهایی ابریشمی را روغن اندود کرده و مورد استفاده قرار می دادند. نقاشی های به جا مانده بر روی در و دیوار غارها نیز حاکی از استفاده از کاندوم اما نه به شکل امروزی آن می باشد.
انواع کاندوم
- کاندوم مردانه( خاردار، فضایی و…)
کاندوم مردانه پوششی از جنس لاتکس است که مردان آن را بر روی آلت راست شده خود می کشند. استفاده درست از این پوشش احتمال جلوگیری از بارداری و انتقال بیماری هایی انظیر ایدز و هپاتیت سی را تا حدود 86 الی 95 درصد کاهش می دهد. همچنین این وسیله می تواند به افرادی که از انزال زود رس رنج می برند و نیز در بهبود نعوظ افراد مسن و کم توان، بسیار موثر باشد.
- کاندوم زنانه( ضد اچ آی وی)
کاندوم های زنانه را زنان پیش از شروع رابطه جنسی درون واؤن خود قرار می دهند. این نوع از کاندوم دارای دو حلقه می باشد که یکی در درون واژن و دیگری بر روی واژن قرار می گیرد.
پزشکان بسیاری معتقدند که اگر این وسیله به درستی توسط زنان مورد استفاده قرار بگیرد، امکان جلوگیری از بارداری و انتقال بیماری های مقاربتی را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد. گفتنی است که قیمت این کاندوم در مقایسه با نوع مردانه آن گران تر بوده و استفاده از آن نیز به سهولت استفاده نوع مردانه آن نیست. خوب است بدانید که کارایی نوع زنانه لباس کار 75 درصد بوده و استفاده از آن به زنانی که نمی توانند همسرانشان را نسبت به استفاده از این وسیله راضی کنند، توصیه می گردد. استفاده از کاندوم زنانه و مردانه به صورت همزمان نه تنها موجب افزایش درصد موفقیت پیشگیری از بارداری و انتقال بیماری های آمیزشی نمی گردد، بلکه به دلیل ایجاد اصطکاک موجب پارگی آن ها و انتقال ترشحات به شریک جنسی می گردد.
استفاده از کاپوت همچنین به افرادی که دارای بیماری هایی نظیر اچ آی وی، هپاتیت نوع ب و هپاتیت نوع سی هستند، توصیه می گردد. بدین ترتیب فرد با این کار امکان انتقال بیماری به شریک جنسی خود را تا حد چشمگیری کاهش می دهد.
- انواع دیگر کاپوت
خاردار، لاتکس، غیر لاتکس، پوست بره، اسپرم کش، روان ساز شده، بسیار نازک، نو ظهور، طعم دار و… از مهم ترین انواع کاپوت یا لباس کار می باشند که با توجه به ویژگی های منحصر به فردشان مورد توجه گروه های خاصی قرار گرفته اند.
در ارتباط باشید